Lees meer

Vraag een gratis offerte aan Contacteer ons

Glazen trappen

Als u aan uw woning of kantoor een speciaal element wil toevoegen is een glazen trap of loopvloer een heel goed idee. Dit geeft gegarandeerd een apart en opvallend architecturaal pluspunt aan uw interieur. Loop over transparantie! Een glazen trap biedt een ruimtelijk gevoel en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Reken bij ons op maatwerk tot in de details!

Glazen trappen zorgen in elke omgeving voor een exclusieve uitstraling. De glazen treden pakken prachtig uit in combinatie met andere materialen. Glazen trappen bieden u een zee van mogelijkheden. Door verschillende materialen te combineren past een glazen trap zowel in een woonhuis als in een bedrijfsruimte, in een modern of klassiek interieur.

Een glazen trap of glazen loopvloer maakt dankbaar gebruik van een aantal algemene eigenschappen van glas. Zo is glas doorzichtig en lichtdoorlatend. Het is vormvast bij verschillende temperaturen, onbeperkt verkrijgbaar, milieuvriendelijk en in verschillende afmetingen en diktes verkrijgbaar. Bovendien heeft glas een hoge buigbreeksterkte wat zeer interessant is voor het aanmaken van trappen in glas. Glazen trappen kunnen net als andere trappen in verschillende modellen worden gemaakt. Denk hierbij aan de rechte steektrappen, draai- of wenteltrappen, kwartdraaitrappen en bordestrappen met een rustvlak tussen twee trappen in. Trappen in glas kunnen uit treden bestaan die volledig in glas zijn of gecombineerd worden met aluminium. Treden in glas hoeven niet altijd doorzichtig te zijn. Ze kunnen gemaakt zijn uit gezuurd, gezandstraald of gekleurd glas en uitgerust worden met een antislip bovenplaat.